Részletek

Végtelenül torz kép él az emberekben Göncz Árpád történelmi szerepéről. Őt a rendszerváltozás egyik legkártékonyabb szereplője – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a PestiSrácok.hu Polbeat című műsorában Stefka Istvánnal, Huth Gergellyel és Szarvas Szilveszterrel beszélgetve. Arra a nézői felvetésre reagált, hogy annak idején a Fidesz sem szavazta meg a Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényt, amely a kommunista rezsim főbűnöseit számoltatta volna el. – Bár az akkori fiatal demokraták valóban rossz álláspontra jutottak, ám a törvényt a többség elfogadta, s kizárólag Göncz Árpádon és az Alkotmánybíróságon múlt, hogy végül elmaradt az igazságtétel. Felidéztük Gulyás egy 1994-es nyilatkozatát, amelyben azt mondta: “csak menjenek már a kommunisták”, mire a frakcióvezető megállapította: ez sajnos az idei választásra is egy beteljesítendő vágy maradt. – Persze ma már sokkal jobb a helyzet – tette hozzá, hiszen a szélsőjobboldal és az őket eddig gyűlölő baloldali-liberálisok koalíciójának kicsik az esélyei.
“A választók nem a politika hitbizományai, nem terelgethetők össze-vissza. A DK-sok egy része nyilván nem fog átszavazni Vona Gábor jelöltjére és fordítva, így a “minden körzetben egy ellenzéki jelölt legyen” jelszó sem hozhat sikert számukra. – Persze sokkal valószínűbb, hogy az egyetlen ellenjelölt helyett a koordinált együttműködés sunyi módszerét alkalmazzák, amelyben eljátsszák a külön indulást, de valójában a gyengébb jelöltek nem kampányolnak majd az erősebb ellen, színjátékot játszva a választók előtt – vélekedett Gulyás Gergely a műsorban. Azt is elmondta, durva kampányra számít, ezért is örül annak, hogy az amerikai alt-right mozgalom nagyszájú vezéralakja, Milo Yiannopoulos részvételével tervezett konferenciát végül elhalasztották. – A kampány hisztérikus hangulatában az észérvek nem számítanak – magyarázta meg a politikus. 

Mint kifejtette, “ha lehet, egyet sem választana” az általunk felolvasott címkékből, így a “református csodagyerekből”, a “sötétben bujkáló ellenforradalmárból” és a “leghangosabb belső kritikusból” sem kér. – A miniszterelnök is meghallgatja az ellenérveket és ha meggyőzik, kész változtatni az álláspontján, ezért az építő kritikát én sem fojtom magamba – mondta, hozzátéve: ha viszont a politikai közösség döntést hoz egy vitás ügyről, nincs helye további kritikának.

Szóba került az is, hogy a liberálisnak mondott értelmiségiek körében elszabadultak az indulatok, elvesztették a jelentőségüket az olyan kemény vádak, minthogy “diktatúra és elnyomás”, ezért van az, hogy észre sem veszik magukat, ha már akasztásról, lincselésről beszélnek. Gulyás Gergely válaszolt még számos olvasói-nézői kérdésre, többek között kifejtette, hogy a Választás 2018 nevű, bukott kormánytagokból álló zavaros alakulattal ellentétben, amely létezésének egyetlen értelme, hogy újra láthatják magukat a tévében, ő szeretné, ha addig maradna a politikában, amíg érdemes.  A Fidesz frakcióvezetője felelt arra az olvasói vádra is, minthogy a “Vajnák, Mészárosok, Garancsik letarolják a médiát, ezért az ellenzék a Facebookra szorult. Mikor hagyja abba a Fidesz a lakosság módszeres elhülyítését?” Nézze meg a teljes beszélgetést!

Polbeat minden kedden 19 órától élőben közvetítve a budai Revolution 56 Szabadságharcos Sörözőből (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél!)

Készítette: Tihanyi Rita és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.hu

Kategória

Hírek